Udgivet i

Tre smykker der gør dig klar til vinteren

Sommeren i 2020 fik vi aldrig, og det kan måske være at du allerede er ved at gøre dig klar til vinteren – som forhåbentligt bliver med lidt sne til julen! Hvis du er det, giver vi dig her tre bud på hvilke smykker du kan købe til vinteren. 

Klassisk for alle smykker der passer til vinteren er, at de er lavet af sølv. Vores sølvsmykker er lavet af sterlingsølv .925 da disse giver den bedste holdbarhed, såfremt det er smykker du ønsker at bære i hverdagen. 

Halskæde m. initial og fødselssten

Denne halskæde er en af de mest populære smykker vi har. Det er et simpelt smykke med initial i sølv. Selve sølvet på smykket giver en mere kold vinter stil, men hvis man foretrækker at have lidt farve der kan skabe varme har dette smykke en fødselssten. Tykkelsen på denne halskæde er 0,7mm hvilket gør den let og uproblematisk at bære og er en kontrast til det typisk varme tøj som man har. 

Bedste venner med navn på bagsiden

Her får I et smykker der giver varme i vinterkulden – nemlig to halskæder der tilsammen giver ordene “best friends”. Dette er den perfekte gave til veninden i julen 2020 som du kan give, da den kan bæres hele året rundt. Kæden er en lækker Rollo Chain med mulighed for fem forskellige kædelængder – 35, 40, 45, 50 og 55 cm. 

3D sølvbar m. indgravering

Det sidste smykke som vi vil vise jer er en af vores bestsellers i vintertiden. Dette er en 3D sølvbar m. indgravering. En sølvbar har en historisk betydning og med vores 3D variant får man et flot og lidt atypisk smykke der står i stor kontrast til de klassiske runde smykker som i vores første eksempel.

Udgivet i

Sådan finder du de gode smykker til hende

… eller sådan ved du hvilke smykker der måske passer dig bedst.

I verden findes der groft set to slags kvinder. Der findes hende hvor det er nemt at købe et smykke til, da hun kan lide de fleste, smykker og ikke udelukkende går efter en bestemt stil, og så er der hende der har én bestemt stil som kun hendes inderste dæmon ved hvad er.

Som bedre halvdel til en kvinde er en svær opgave, specielt når der skal handles smykker. Men her kan du måske få nogle tips til hvordan du pejler dig ind på hvilke smykker hun kan lide at gå med.

Bare fordi der er mange, betyder det ikke hun elsker dem

Her snakker vi om smykker som hun har mange af. Det kan eksempelvis være at hun har mange øreringe. Men bare fordi hun har mange øreringe, så betyder det ikke at det er øreringe hun bedst kan lide at gå med, af alle de smykker hun har. Det kan sagtens være at det netop er gaver der har hobet sig op i løbet af årene som til sidst udgør et stort udvalg af øreringe.

Det er derfor vigtigt at huske at blot fordi hun har mange smykker af en slags, betyder det ikke at det er de smykker hun bedst kan lide.

Hvad havde hun på sidst?

Prøv ihærdigt at erindre hvilke smykker hun havde på sidst i var ude til et arrangement. Om det er fødselsdag i familien, en firmafest eller noget andet er såmænd underordnet. Men se om du kan huske hvilke smykker hun havde på, da hun formentlig selv har valgt hvilke smykker hun gerne vil have på til netop den anledning.

Det kan også være en god indikation af hvad hun hælder mest til. Det bedste vil være hvis du kan huske tilbage på flere arrangementer I har været til. Men medmindre du har fotografisk hukommelse, kan det naturligvis være svært. Hvis du derimod vil investere lidt af din tid til at lede efter billeder fra de tidligere arrangementer og se hvad hun har på der, så er de altså godt givet ud når hun skal have en game.

Guld, roseguld eller sølv?

Denne modsiger en smule det første tip vi kom med. For her kan det være en god idé at se hvad hun netop har mest af. Men ud fra første tip, skal du naturligvis stadig være kritisk og tænke over om det er tilfældigt at der er flest smykker i roseguld, eller om hun rent faktisk selv har valgt dem eller ønsket dem.

Identificer hendes tøjstil

Et tip til dette tip er at tænke over hvilket tøj hun har og ligeledes hvordan det harmonere med hendes arbejde.

Hvis hun eksempelvis sidder meget på kontor og ikke slider sine hænder særlig meget i dagligdagen, vil smykker i guld sagtens kunne være brugbar i forhold til holdbarheden. Smykker i guld er nemlig mere sårbare end smykker i sølv. Så hvis hun derimod har et arbejde som eksempelvis pædagog, folkeskolelærer eller andet hvor hun bevæger sig relativt meget og bruger sine hænder, så er smykker i sølv formentlig et rigtig godt bud.

I forhold til hendes tøjstil, så er det en god idé at se på hvad hun går sig mest i. Typisk så hænger smykker i guld meget godt sammen med en tøjstil hvor der indgår en del farver og farvekombinationer. Her vil smykker i guld gå ind og forstærke det flamboyante udtryk, uden at være for meget.

Hvis hun derimod går meget i ensfarvet tøj, så er smykker i sølv i mange tilfælde en sikker vinder.

Men selvfølgelig, er vi jo alle sammen forskellige og vi kan ikke sætte folk i kasser som sådan – selvom vi til tider ville ønske at vi kunne. Det kan også være at hun går i ensfarvet tøj, men samtidig er meget udadvendt og elsker opmærksomhed. Her kan smykker i guld alligevel være en rigtig god kombination, da det smykker i guld, får mere opmærksomhed og har lettere ved at tage netop opmærksomheden.

Det bedste råd må være at observere hende, se hvad hun har af tøjstil og prøve at identificere hendes typiske valg af smykker.

Udgivet i

Indgraverede guld smykker

Er du, ligesom mange andre, også helt pjattet med smykker i guld? Guld er en kombination af en særlig farve og glans der er helt hypnotiserende at se på, da det bare er så flot!

Her på shoppen har vi mange forskellige smykker, både i guld og selv. Ligeledes har vi mange indgraverede smykker, ligeledes i guld såvel som i sølv.

Men inden du søger rundt efter de forskellige smykker i guld, vil jeg anbefale dig først at tage et kig nogle af de forskelle vores smykker i guld kan have fra hinanden.

Guldbelagte smykker / smykker i guld

På vores shop vil du nemlig finde to forskellige slags smykker i guld, når vi vel og mærke udelukkende snakker om guld.

Du vil her blive mødt af guldbelagte smykker, og så smykker i guld.

Den helt store forskel på smykker i guld og guldbelagte smykker er, at guldbelagte smykker er smykker der ikke er udarbejdet i guld, men i noget andet betal.

Hvad er guldbelagte smykker?

Guldbelagte smykker er smykker der typisk er lavet i sterlingsølv, som er det fineste sølv på smykkemarkedet. Sterlingsølv indeholder 92,5% ren sølv, hvoraf de resterende procenter typisk er kobber. På denne måde får du et sølvsmykke med en andel af ægte sølv, kombineret med kobber der giver smykket en god holdbarhed og er mere modstandsdygtig overfor slag, ridser og generel brug.

Disse smykker i sterlingsølv dyppes efterfølgende i ægte guld der er smeltet, således det giver en belægning – heraf guldbelagte smykker.

Smykker i guld

Et alternativ som vi har nogle få smykker af, er smykker i guld. Guld er et dyrt metal og smykker i guld er derfor dyrere end guldbelagte smykker, da smykker i guld har en større andel af guld, end ved guldbelagte smykker. De smykker vi har i guld, har en høj procentdel guld og er af som minimum 8 karat guld for at opretholde en god kvalitet.

Husk på, at jo højere karat guld et smykker er lavet af, jo renere guld er det og jo mere skrøbeligt er smykket.

Udgivet i

Vores smykker i sølv

Du har måske set dig lidt omkring på shoppen og fundet ud af at vi har rigtig mange smykker med mulighed for indgravering af den ene og anden form. Almindelig indgravering, designindgraverede og ikke mindst fotoindgraverede smykker.

Vores smykker er typisk i guld og sølv, dog er størstedelen af vores smykker i sølv og alt efter hvor meget du ved om smykker i sølv, kan det være at dette lille blogindlæg kan gøre dig klogere – eller ej.

Sterlingsølv

Sterlingsølv er den type sølv der hyppigst bruges når der skal lave smykker i god kvalitet. Sterlingsølv er en metalkombination af 92,5% ægte sølv og 7,5% kobber. Årsagen til at du ikke så let kan finde smykker i 100% rent sølv er, at rent sølv er meget skrøbeligt. Der skal meget lidt til før rent sølv får ridser, skader, buler mm. samtidig med at det også er dyrere. Derfor er der fundet en helt perfekt sammensætning af rent sølv og kobber. De få 7,5% kobber gør at de smykker der er lavet af sterlingsølv, har en væsentlig bedre holdbarhed og du skal derfor ikke frygte at bruge smykket.

Langt de fleste af vores smykker i sølv er smykker i sterlingsølv.

Andre smykker du finder på shoppen

Foruden smykker i sølv og guld, så er der også andre smykker der ligner sølv, men ikke er det. De smykker vi har som ikke er i sterlingsølv, er reelt lavet i titanium/rustfrit stål. Det er det bedste alternativ til sterlingsølv og er fortsat i absolut høj kvalitet.

De billige smykker du måske har kendskab til som smitter en grønlig farve af, er smykker der indeholder nikkel. Nikkel er dét metal de fleste med allergi overfor metaller, ikke kan tåle og ligeledes dét der smitter den grønlige farve af ved brug. Smykker med nikkel i er dem du typisk finder ved kassebetjening i supermarkeder eller lavpris tøjbutikker.

Vi har ingen smykker med nikkel i.

Vi har specifikt valgt ikke at handle med smykker indeholdende nikkel, da vi også ynder en vis standard når det kommer til vores produkter.

Hvis du er allergisk overfor nikkel eller frygter kvaliteten og den grønlige farve der kan forekomme, så kan du roligt handle hos os, da disse smykker ikke indgår i vores sortiment.

Har du spørgsmål til vores smykker i sølv er du hjertens velkommen til at kontakte os pr. mail.

Udgivet i

Gode råd til rengøring af dine smykker

Hvordan går du dine smykker rene? Det får du svaret på i denne artikel. Vi oplever nemlig at mange henvender sig for at få en pudsning af deres smykker, men dette kan I faktisk vælge at gøre helt selv. Så sæt dig godt tilrette og find ud af hvordan du gør dine smykker som nye igen!

Forberedelsen er vigtig

Det første du skal gøre er at fokusere på din forberedelse. En ordentligt forberedelse er med til at gøre processen markant hurtigere og nemmere for dig. Sørg for at have følgende klar:

  • En tandbørste
  • Sæbe (gerne en mild en af slagsen som ikke har vaskemiddel i sig
  • En mikrofiberklub

Den hårde rengøring

Start med at bland din sæbe med noget varmt vand i en skål. Tag herefter den bløde klud (tør) og rens smykkernes overflade da du så får genoprettet den glans smykket havde da du fik det. 

Efter at du har renset dine smykker for det øverste lag snavs skal du lægge dem i blød i det varme vand. Tag tandbørsten og begynd at skrubbe (forsigtigt) på dine smykker.

Udgivet i

Personlige halskæder

I løbet af den seneste håndfuld år har vi oplevet en stigende tendens til køb af personlige halskæder. Det er altså ikke bare halskæder med en hvilken som helst indgravering, men noget helt specielt og noget som ikke enhver vil komme på.

Selve det personlige ved en halskæde er i princippet individuelt fra person til person. En subjektiv holdning og følelse.

Her vil du blive introduceret for halskæder der er vidt forskellige når det kommer til det personlige ved dem

Halskæder med det simple

Nu skal vi også huske på, at bare fordi noget er simpelt, er det ikke uopfindsomt. Her er der tale om de gængse halskæder hvor der typisk er indgraveret et navn eller en dato.

Det i sig selv gør halskæderne personlige og for nogle er det simple også det elegante. Det er her hvor du kan få dig en halskæde med noget du kan forholde dig til, og noget der aldrig får dig i tvivl om hvorfor du har fået netop dette indgraveret på din halskæde.

Halskæder med fotoindgravering

Du har måske set lidt til de halskæder vi tilbyder her på shoppen og måske har du ikke. Uanset om du har været her før, vil vi naturligvis anbefale at tage et kig på vores fotoindgraverede halskæder. Det er altså halskæder hvor du ikke blot får et ord, navn, dato eller almindelige symboler, bogstaver og cifre tatoveret.

I stedet får du indgraveret et billede på din halskæde, hvor du kan vælge et billede der har en helt særlig betydning for dig eller den person der skal modtage halskæden.

Det er vigtigt, når du bestiller et af vores fototindgraverede halskæder, at du sørger for at billedet har en god komposition og harmoni i farver. Det må derfor gerne ikke være et billede med meget larm og fylde, men hvor dét der virkelig betyder noget er klart og tydeligt.

Halskæder – ”ude af boksen”

Nu kommer vi til de halskæder vi har set mere og mere af de seneste år. Det er halskæder der egner sig præcist til det samme som de simple indgraveringer – ja, faktisk er det de samme halskæder. Dog er forskellen det vores kunder har valgt at få indgraveret.

Til studenten her i år 2020 har vi både set en venindegave med en halskæde hvor der er indgraveret ”Tak, Google!”. Ligeledes har vi også set et herrearmbånd hvor der står ”Bo Badejern”. Om modtager af armbåndet hedder Bo, skal vi ikke kunne sige. Men sjovt og anderledes var det.

Derfor er det vigtigt at huske på at det kun er fantasien der sætter grænser. Du har derfor muligheden for at gøre en personlig halskæde utrolig personlig ved at få indgraveret noget internt.

Udgivet i

Indgraverede smykker til de unge som gamle

I dag kan indgraverede smykker have mere end bare en funktion, som f.eks. at være en personlig genstand for et mindre, en person eller lignende. Smykker i dag, og særligt indgraverede smykker, bliver også flittigt brugt til både den yngste generation såvel som den ældste.

Dette skyldes at indgraverede smykker både er gode til at bringe et budskab, men også til at huske os på noget vigtigt. Selvom du dog ikke kan få et smykke som en notesblok hvor du selv kan skrive det du har brug for at huske, viske det ud og så skrive noget nyt, så er der stadig gode muligheder for at udnytte indgraverede smykker.

Den yngste generation

Her er der tale om de kære børn. Indgraverede smykker bruges også i dag til at huske noget vigtigt som børn muligvis let kan glemme. Det kan eksempelvis være sønnike der skal på sin første skoleudflugt i et andet land, eller bare en anden by i Danmark, uden telefon eller andet. Her kan barnet med fordel have en lille halskæde med enten sit personnummer eller dit telefonnummer.

Barnet har lettere ved at huske at barnet skal have et smykke på, end at huske på ti cifre. Eller, det har de fleste børn i hvert fald lettere ved.

Om det er en skoleudflugt, hvis I skal på ferie i udlandet eller barnet kommer andre steder hen end inden for vante rammer, så kan det være en god idé at udnytte indgraverede smykker på denne måde.

Den ældre generation

Vi som mennesker bliver i dag ældre og ældre. Det er ikke som i gamle dage hvor det var flot bare at blive 70 år. Det er selvfølgelig også flot i dag, men den gennemsnitlige levealder er bare blevet markant højere de seneste år, fordi vi i generationer er blevet bedre til at passe på os selv.

Men i takt med at vi bliver ældre og dør senere end tidligere, så er der også flere ældre der ikke er i stand til at kunne klare sig selv i situationer hvor der er behov for det. Det bliver altså hurtigt en skrøbelig folkegruppe som vi også skal passe på.

Derfor kan indgraverede smykker også let udnyttes hos ældre. Det kan som ved børn, også være deres personnummer. Det kan også være noget de skal huske at sige til deres hjemmehjælper som skiftes ud i ny og næ og derfor ikke kender de vante rutiner – eller noget helt tredje.

Indgraverede smykker er derfor en rigtig god måde at få de meste skrøbelige i vores samfund til at blive stærkere og mere selvstændige i situationer vi naturligvis ikke håber at der bliver behov for det. Kan du komme på en anden måde vi kan udnytte indgraverede smykker til noget godt og brugbart her i samfundet eller ved nogle bestemt mennesker?

Hvis du har nogle forslag, høre vi meget gerne fra dig.

Udgivet i

En halskæde til sommeren

Det er for alvor sommer i Danmark og vi har en rigtig varm en af slagsen. Men ligesom med tøj, så ændrer vi også typisk vores valg af smykker om sommeren, hvilket der kan være flere grunde til.

Det kan både være dig der får lidt hævede fingre af varmen og derfor ikke rigtig kan gå med ringe af den årsag. Det kan også være dig der har en lidt hurtig tendens til at få et svedigt håndled, eller dig der bliver let påvirket af håret om ørene og en ørering dertil.

Det kan naturligvis også være at du slet ikke føler noget af ovenstående er en udfordring for din dagligdag i den danske sommervarme og derfor kan vælge og vrage smykker hele året rundt.

En halskæde er en sikker vinder

Nogle af de bedste smykker til sommeren er absolut halskæder. En halskæde har en placering på kroppen der både gør at den ikke blokere for hudens ventilation. Det er blandt andet den typiske udfordring for armbånd, speciel hvis det er en lettere tyk lænke, eller specielt hvis det er læder eller stof.

En halskæde har netop den placering der både sørger for at din hud kan ånde uden merbesvær, men også en placering der gør at ved minimal bevægelse (selv hvis du er stillesiddende), så vil du ikke få mærker fra solen af, så man kan se at du har haft en halskæde på.

Selve mærket efter et smykke er noget vi typisk ser hos mænd der går med armbåndsur og helst ikke tager uret af i sommervarme.

Derfor er en halskæde altså blandt andet en meget sikker vinder når det omhandler et smykke til sommeren.

På shoppen har du mulighed for at finde rigtig mange forskellige halskæder, så mon ikke der er en halskæde til dig?

Flere end en halskæde

På shoppen vil du kunne finde forskellige halskæder. Du vil både kunne finde en almindelig og traditionel halskæde med og uden vedhæng. Du vil også kunne finde en halskæde hvor vedhænget er formet efter dit navn eller et år. Ligeledes kan du finde, som noget af det mest unikke, en halskæde hvor vedhænget er fotoindgraveret.

Altså, et billede du har som både kan være af et kæledyr, dig selv eller en bestemt person (eller flere) som du ønsker at få indgraveret på din halskæde.

Gå på opdagelse efter en halskæde til dig som ikke giver dig besvær med outfittet.

Udgivet i

Plej dine ringe i sommervarmen

Nu er det sommer, vejret er blevet godt og vi har nu flere solskinsdage end regnvejrsdage i Danmark. Det betyder derfor også at vi skal være endnu bedre ved vores ringe når vi går med dem udenfor.

Her er nogle ting du bør være opmærksom på hvis du går med ringe om sommeren.

Vær opmærksom

Når det er varmt og vi kan blive lidt fugtige eller svedige i vores hænder og derfor også på vores fingre, er der en større chance for at vores ringe kan glide af ubemærket. Vi bør derfor være mere opmærksomme på om vi nu stadig har vores ringe på når vi færdes steder hvor vi normalt ikke er, men også steder hvor det kunne forestille sig at ringen let kan blive væk. Det kan eksempelvis være ude i haven eller på en terrasse, hvor ringen kan smutte mellem brædderne.

Husk solcremen … og ringen!

Lidt ligesom når vi har lidt svedige hænder, så skal vi jo også huske solcremen og at det typisk også er en lidt fedtet affære. En god idé er at tage ringen af inden du bruger hænderne til at smøre solcreme på dig eller en anden. Du bør dog fortsat være opmærksom på dine ringe efterfølgende, men du giver dig nogle bedre forudsætninger for ikke at tabe dine ringe.

Rens dine ringe

Både sved og solcreme som vi lige har været inde på, kan meget hurtigt give dine ringe en anden overflade end den du måske erindre da du købte dine ringe. Det er derfor en god idé at rense dine ringe jævnligt over sommeren. Det kan både gøres i et glas med vand og ellers kan du også købe dig en ekstra tandbørste og nænsom rense dine ringe med den.

Det samme gælder som sådan også hvis der er andre produkter som muligvis vil ramme dine ringe. Om det er hårlak, makeup eller noget andet, så er det en god idé at være opmærksom, så dine ringe forbliver skinnende og pæne.

Udgivet i

Armbånd i guld og sølv til hende

Der er nok så mange smykker i verden at vælge i mellem. Du kan både få halskæder, øreringe, ringe, armbånd, fodkæder og piercinger til flere forskellige steder på kroppen.

Noget er dog mere populært end andet, og den helt store udviklende tendens er vedrørende armbånd til ’hende’.

Armbånd er nemlig et specielt smykke i den forstand, at smykket sidder et sted hvor du bliver bevidst om smykket flere gange i løbet af en dag hvor du bærer det. Et armbånd er derfor ikke helt det samme som f.eks. øreringe og halskæder, da du typisk blot selv vil lægge mærke til disse smykker når du ser dig i spejlet.

Et armbånd derimod, er et smykke du lægger mærke til nærmest hele tiden, bevidst som ubevidst.

Et armbånd til minder

Når nu et armbånd har denne lidt unikke placering på kroppen, så er kombinationen af armbånd og noget indgraveret eller personligt særligt en god kombination.

Så hvis du mangler den perfekte gave til hende, som du ikke får nogle gode ønsker fra til de mange anledninger der nu kan være (eller selv hvis der ingen speciel anledning er), så kan armbånd være et rigtig godt bud til en god gave, som helt sikkert vil give hende et smil på læben.

Guld, sølv?

Om det er guld eller sølv du er til, så har vi lidt af det hele på shoppen. Vi har både i rent guld, sterlingsølv, men også armbånd i en god kombination af de to.

Sterlingsølv er det fineste sølv på smykkemarkedet. Det består af over 92% rent sølv, og den eneste årsag til at det ikke er 100% ren sølv er, at så vil smykket have rigtig let ved at få ridser og brugsspor – og ligeledes svær at vedligeholde.

På vores shop vil du også kunne finde armbånd lavet i sterlingsølv og belagt med rigtigt guld. Det giver dig et flot smykke i stadig alle de ægte og rigtige materialer, til en lavere pris med samme høje kvalitet.

Stadig i tvivl?

Hvis du stadig er i tvivl om hvilket armbånd der vil være det bedste til hende (eller dig selv), så er du velkommen til at kontakte os og så vil vi gerne forsøge at vejlede og klæde dig på til at træffe den rigtige beslutning omkring hvilket smykke der er bedst egnet.