Vedligeholdelse af smykker

Vi tror på det at behandle sit smykke godt, vil bibeholde smykkets glans. Og derfor har vi skrevet nogle instruktioner til hvordan man bedst muligt kan behandle sit smykke.

Dette gælder for alle smykker, og ikke kun vores.

Der er en række ting der helst skal undgås kontakt med smykker. Nogle hverdagskemikalier kan være decideret harsk overfor guld og sølv. Derfor råder vi dig til at være opmærksom på dette.

Det er en god idé at fjerne smykker ved udførelse af hverdagsopgaver. Rengøringsprodukter såvel som kosmetik kan have effekt på smykkets overflade og derved miste sin glans. Vi anbefaler ikke at have smykker på ved brug af kemikalier, rengøring, havearbejde, bad, brug af cremer, hårspray, parfume og makeup. Jo mere der undgås, jo mindre skade forårsages smykket.

Vi anbefaler heller ikke at have smykker på i svømmehaller/swimming pools eller spabade. Klorin i vandet kan reagere med metaller i smykkerne, og kan have indflydelse på både farve og i værste tilfælde strukturen af smykket.

Til sidst fraråder vi også at have smykker på når der skiftes tøj, eller når der soves – dette skyldes at smykker kan hænge fast i tekstil. Desuden fraråder vi brug af smykker under sport, både for smykkets og din egen skyld. Hårde slag kan sætte sit præg på smykket men vigtigst af alt kan det gå ud over din sikkerhed.

Vi siger ikke at du skal overholde disse anbefalinger, det er blot noget vi anbefaler så dit smykke, uanset om det er fra os eller andre, holder sin glans og levetid længst muligt.

Rengøring af smykker

Godt sølv vil med tiden plette en smule, og for at spare tid på rengøring i fremtiden, mener vi det er bedst at tage hånd om i nutiden.

Vi anbefaler at smykker bliver renset regelmæssigt for fingeraftryk og sølvpletter med et professionelt stykke tekstil.

Vi anbefaler ikke håndklæder, servietter og lignende da det kan ridse overfladen af smykket.

For at fjerne olier, sved, snavs fingeraftryk, tag en meget lille smule sæbe(væske) i en halv kop/glas med varmt vand, og lad smykket være deri i 2 til 3 minutter. Herefter rens smykket med rent vand og tør det nu med tekstil til netop dét formål.

Når sølvet begynder at plette, er det vigtigt at der bruges en poleringsmaskine eller anden lignende poleringsredskab til samme formål. Det er bedst at benytte sig af specifikke redskaber, da der må tages højde for potentielle ridser ved brug af maskiner eller redskaber der ikke er udarbejdet til det eksakte formål.

Der kan købes cremer i supermarkeder, guldsmede eller anden smykkeforretning.