Nikkelfrie smykker

Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi hos Smykkelivet.dk går meget op i at levere nikkelfrie smykker. Dette er nemlig en punkt vi tager meget seriøst og som vi er bevidste omkring, og her er hvorfor: 

Vi har før oplevet, set, læst og hørt om folk der har nikkelallergi, og det er altså ikke et kønt syn.

Nikkelallergi opstår ved tæt hudkontakt i et længerevarende tidsinterval. Dette sker fordi nikkel  i stand til at trænge gennem huden og på den måde påvirke immunsystemet.

Faktisk har problemet med nikkelallergi været så slemt at der blev sat en grænse for mængden af nikkel produceret i smykker. Her er der dog to ting der gør at denne kamp mod nikkelallergi ikke er helt overstået:

  1. Denne lov gælder kun inden for EU. Det vil altså sige at hvis smykker er købt uden for EU er der altså meget plausibelt at smykket indeholder en “for stor” (i forhold til lovgivningen) mængde nikkel.
  2. Det er utrolig billigt at lave smykker med højt nikkelindhold, hvilket gør at hos de fleste mennesker der kun tænker i kroner og øre, ikke forholder sig til lovgivningen overhovedet.

Vores sølvsmykker er lavet af sterlingsølv. Sterlingsølv hedder også .925 sølv, og det er grundet mængden af sølv i smykket. Det betyder at der 92,5% rent sølv i smykkerne, og eftersom sølv er et forholdsvis blødt materiale der umiddelbart vil være let at beskadige, bliver det altså kombineret med kobber, som udgør de resterende 7,5%.

Kombinationen af kobber gør at selve materialet bliver mere solidt, hvilket svarer til en markant forskel for smykkets levetid.

Symptomer og behandling på nikkelallergi

Nikkelallergi viser dig typisk i form af eksem, blæredannelse og sår i huden. Selve eksemet begynder altid hvor huden har været i kontakt med en genstand der frigiver nikkel. Diagnosen stilles af en hudlæge og behandlingen går ud på at undgå kontakt med genstande der plausibelt frigiver nikkel i dagligdagen.

Sommetider kan det være nødvendigt at behandle det med hormonholdige cremer, hvilket kun kan anskaffes ved recept fra enten en hudlæge eller praktiserende læge.

Det der er særligt træls ved nikkelallergi er, at hvis du bliver ramt af nikkelallergien, vil du have nikkelallergien for resten af dit liv. Får du først en nikkelallergi vil du begynde at slå ud på mange ting, såsom mønter

Sådan undgår du nikkel i dine smykker

Hvis du gerne vil være 100% på at der ikke er nikkel i dine smykker, kan du altid gå ned på apoteket hvor du køber en nikkelallergitest. Denne bruger du naturligvis på dine smykker, og hvis testen viser positivt er der ikke tale om nikkelfrie smykker.

Derudover, hvis du kontakter os, vil du hurtigt forstå at vi kender til de produkter vi sælger. Andre smykkehandlere (særligt online webshops) har ikke den store forstand på deres smykker, og spørger du om de har nikkelfrie smykker vil du hurtigt få løse svar såsom “jeg tror det” eller i værste fald “det ved jeg ikke”.

Bare lige for at slå det fast 🙂 …

Vores vision er at have billige smykker til alle, hvor der ikke er indgået nogen kompromis med kvaliteten. Som Invita havde sagt hvis de var i vores sko: “Alle har ret til et fedt smykke”. 😉

Vi håber på at dette indlæg gjorde dig en smule klogere omkring nikkelallergi.

Vi ønsker dig en rigtig dejlig dag, og har du nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os 🙂

Hvilke regler går smykker ind under ved miljøstyrelsen?

Hvis vi kigger på det reglement som smykker går ind under ved miljøstyrelsen kan vi se, at de også nævner at smykker ikke går ind under legetøj, men som smykker. Der gælder derfor de samme regler til børn, som der gør til de voksne. Hvis du skulle komme ud for at et smykke går under titlen “legetøj” skal smykket være CE-mærket.

Bemærk at alle vores smykker betragtes som voksensmykker og går derfor under de samme regler. Du bør aldrig lade et barn under 3 år opbevare sig alene med fx en halskæde. 

De helt præcis grænser nikkelfrigivelse ved smykker er følgende:

  • Smykker, som bruges til huller i kroppen – fx piercingssmykker, ørestikker og lignende må kun frigive op til 0,2 mikrogram af nikkel pr. cm2 pr. uge.
  • Andre smykker som indeholder nikkel og som kommer i kontakt med huden (forstået som langvarig berøring) må frigive op til 0,5 mikrogram nikkel pr. cm2 pr. uge.

Vi som virksomhed har et klart ansvar over for jer, vores kunder. Når vi foretager kvalitetskontrol gør vi det blandt andet ved at sikre at vores leverandører overholder deres del af vores leverandøraftale. Her sørger vi for løbende at orientere os om hvordan deres kvalitetsstyring foregår.

Vi laver også en løbende egenkontrol, hvor vi laver stikprøvekontrol. Disse kontroller holder vi op imod det dokumentation vi får leveret fra vores leverandør. Du er derfor sikret på bedst mulig vis, når du handler indgraverede smykker hos os.

Du har også mulighed for at læse mere om nikkelfrie smykker på politikkens side her.