Smykker af og med rhodium

Det er ikke unormalt at når vi ser på smykker der ligner noget sølv, at vi derved antager at det er sølv. Det gælder også når vi ser smykker der er belagte med sølv eller for den sags skyld smykker i sterlingsølv, der er belagt med f.eks. rhodium, så omtaler vi det som sølvsmykker eller smykker af sølv.

Sølvsmykker er også rigtig flotte og når det er sterlingsølv, så har de også en rigtig god holdbarhed. Dog kan du med fordel kigge på smykker med enten en belægning af rhodium eller decideret smykker af rhodium hvis du gerne vil have en ekstra god holdbarhed og ikke mindst en endnu bedre udstråling eller mere skinnende udseende.

Rhodium er nemlig ekstremt holdbart foruden den smukke glans rhodium også tilføjer på smykker. Du går derfor ikke galt i byen med et smykke af rhodium eller med et smykke af sterlingsølv, belagt med rhodium. Så er du sikker på at få en bedre holdbarhed end ved andre smykker i et sølv-look.

Note i forhold til belægninger:

Du kan også købe smykker i sterlingsølv der er belagt med ægte roséguld og ikke mindst guld. Det giver også smykket en ekstra holdbarhed, dog skal du være opmærksom på at hvis dit smykke skulle få en større skade, så er den sølv under den ellers holdbare og tykke overflade af guld eller roseguld. Hvis du derimod har en belægning af rhodium, så vil en større skade ikke være nær så synlig som ved en anden belægning, da sølv og rhodium til forveksling ligner hinanden.

Hvad er rhodium?

Rhodium er faktisk et ædelmetal og et af de ædelmetaller af højeste kvalitet (og ikke mindst pris). Rhodium er sjældnere end guld og platin, men anses ikke som værende i samme kategori da der er større efterspørgsel på netop guld og platin. Rhodium er derfor et meget eksklusivt ædelmetal der er meget undervurderet.

For en god ordens skyld, så er der altså ikke nikkel i rhodium.

Rhodium i overvejelserne?

Hvis du føler der skulle være spørgsmål til smykker med rhodium som du ikke har fået svar på i denne artikel, er du også velkommen til at skrive til os på adm@smykkelivet.dk

Ellers får du også en kort opsummering her:

  • Rhodium giver smykket en bedre holdbarhed
  • Rhodium giver et mere eksklusivt look, lidt ligesom hvidguld
  • Rhodium er et ædelmetal og indeholder ikke nikkel
  • Rhodium og sterlingsølv er en perfekt kombination