Lidt om “Rollo chain” (Rollokæde)

’Rollo’ er en kædestil, som ses ved bl.a. armbånd og halskæder. Som alle vores smykker, så er en rollokæde også lavet af sterlingsølv, hvilket består af 92,5% rent sølv, hvor de resterende procenter er en blanding af metaller som eksempelvis kobber. Hvad der kendetegner sterlingsølv er, at der ikke er nikkel i.

En rollokæde er blevet populær, da den er meget feminin. Det er hyppigst en meget tynd og fin kæde der kan sammenlignes med en elegant guirlande. Ringene på en rollokæde som binder den sammen er faste og ovale, hvilket gør at kæden konsekvent vil se ud som om den har 2 sider, som var det firkanter.

Det er denne visuelle effekt, kombineret med det tynde og feminine look, som gør at rollokæden er blevet at foretrække.

Elegant men skrøbelig …

Du bør dog være opmærksom på, at når du køber et smykke med en rollokæde, så køber du et smykke hvor kæden er skrøbelig. I princippet er det logisk nok, når du tænker på at det er en meget tynd og fin kæde.

Når du går med smykker der har denne elegante rollokæde, så bør du gøre dig nogle overvejelser:

  • Kommer du til at tumle rundt og lege med børn?
    • Når du leger med børn, er du oftest ikke herre over hvilke bevægelser og fagter der forekommer, hvilket legetøj der leges med eller hvilke lege der udføres. Derfor er dit smykke med en rollokæde udsat for at knække, ved tumlen rundt med børn.
  • Er der mange skarpe kanter, hjørner eller andet der kan få fat i kæden ved en naturlig bevægelse?
    • Der skal som nævnt ikke alverdens til at en rollokæde kan knække, hvorfor du bør overveje om der er mange kroge eller kanter, hvor en naturlig bevægelse kan føre til modstand på rollokæden.
  • Hvor lang tid regner du med at have smykket på?
    • Smykker med en rollokæde er typisk for de, som skal til kortvarige og rolige arrangementer. Som med ethvert andet smykke, så forkortes levetiden typisk jo mere du går med smykket.

Du er velvidende med at …

… at når du køber et smykke med en rollokæde, så køber du et skrøbeligt smykke, som samtidig agere et af de fineste og mest elegante af slagsen. Du køber et smykke af højeste kvalitet og som i høj grad vil pryde hverdagsoutfittet, men som helst skal have sit faste opbevaringssted, når du lægger dig til at sove.

Et smykke der skal behandles omstændigt.

Har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os.