Hvorfor vælge rhodium på smykker?

Mange af vores smykker der er af sterlingsølv, er også rhodium belagte.

Og det er der en helt særlig grund til 🙂

Rhodium belægning på smykker har flere features med sig:

  • Det får smykket til at ligne hvidguld
  • Det giver smykket ekstra beskyttelse
  • Forøger smykkets levetid
  • Understøtter vores vision om at folk skal have smukke smykker uden at gå på kompromis med kvalitet

Det skal lige understreges at rhodiumbelægning ikke er noget Kina-pjat. Det er et ekstra stykke arbejde i at forbedre kvaliteten, og her er hvorfor: 

For det ikke trænede smykkeøje, kan det være svært at se hvorvidt et smykke er belagt med rhodium eller ej. Det ligner jo nærmest til forveksling sølv. Da det er en belægning over sterlingsølvet, giver det altså smykket en forlænget levetid. Det gør det mere holdbart og modstandsdygtigt for små slag der kan forekomme i dagligdagens brug.

Rhodium og sterlingsølv

Som vi har nævnt, og gør opmærksom på mange steder, så er vores smykker af sterlingsølv. Sterlingsølv er betegnet som .925.

.925 betyder at 92,5 procent af materialet består af vaskeægte sølv. De resterende 7,5 procent er andre metaller, typisk kobber. Det andet alternativ til kobber havde været nikkel, vel og mærket en større procentdel nikkel. Netop dette undgår vi her.

Sterlingsølv er også det mest udbredte sølv på markedet hvad angår smykker. I hvert fald af god kvalitet. De fleste smykker du finder til en 10’er ved kassen er ikke af sterlingsølv, og indeholder typisk en stor portion nikkel i sig da det er utrolig billigt at lave. 

Ved kombinationen af sterlingsølv og rhodiumbelægning får du et smykke i en kvalitet ud over det sædvanlige.

Udlandet og nu Danmark

Rhodiumbelagte sølvsmykker er blevet utrolig populært i Frankrig, England, og Belgien. Med lynets hast har det bredt sig til skandinavien hvor det nu er et ønske for de fleste nordlige smykke-elskere.

Men her er det mest grundet det eksklusive touch det tilføre smykket. I England og Frankrig hvor det først blev udbredt, var det for at ligne en velhavende så meget som muligt.

Men med tiden er det blevet mindst lige så meget grundet den ekstra beskyttelse på smykket – Hvilket også er den primære grund til at vi opsøger disse rhodiumbelagte smykker. 🙂