Pleje og rens af smykker

Alle er glade for sine smykker. Hvis vi ikke plejer og renser vores smykker regelmæssigt, vil de miste noget af deres glans til skidt og lignende.

For at sikre at dine smykker holder i lidt længere tid end hvad de ellers ville, har vi her samlet nogle råd til hvordan du plejer dine smykker.

Behandl smykkerne ordentligt

Når du lige har fået dit smykke ind af døren, er du naturligvis ekstra glad for det, og vil gerne have det på for at vise det frem.

Det er dog ikke altid godt at have smykkerne på. Her er visse situationer, hvor vi anbefaler at du tager dine smykker af:

  • Bader (både i eget bad og i hav/søer)
  • Sover
  • Gør rent
  • Dyrker fysiske aktiviteter

Derudover er det naturligvis også en god idé at undgå, at ens smykker kommer i kontakt med forskellige kemikalier. Dette kan være alt lige fra parfume, cremer og andet.

Opbevar smykkerne ordentligt

Den rette opbevaring er en nødvendighed for dine smykker. Uden den rette opbevaring vil dine smykker muligvis blive ridset af hinanden, misfarvet af solen samt lide unødvendig slid.

Når det kommer til smykker, er der to former for opbevaring:

  1. Smykkestativet hvor du har smykkerne hængende fremme
  2. Nede i en smykkeæske

Smykkestativet kan være et godt valg. På et smykkestativ vil du nemlig hænge dine smykker med lidt mellemrum, således at de ikke ligger og ridser hinanden. Derudover beskytter et smykkestativ oftest også mod solen.

I en smykkeæske kan smykkerne ridse hinanden, da de ofte ligger tæt. For at undgå dette, kan du ligge dem ned i små plastikposer.

Sådan renser du smykkerne selv

Hvis du er interesseret i at læse mere om rengøring og vedligeholdelse af smykkerne, har vi dedikeret en side til dette formål. Den kan du finde ved at klikke her.

Ultralydsrenser

Hvis du går meget op i at dine smykker skal være rene, kan du tage hen til en guldsmed og få foretaget en ultralydsrenser. Du har også mulighed for at købe dine egne ultralydsrensere hos forskellige virksomheder. Du har mulighed for at finde gode ultralydsrensere til 500 kroner.

Smykkelivet.dk tilbyder desværre ikke en ultralydsrenser.