Kan du vurdere om smykker er billige?

Billige smykker kan være mange forskellige ting og afhænger af hvem der tager stilling til det. Du har med garanti hørt udtryk som;

”Du får hvad du betaler for”

og

”Kvalitet og pris hænger sammen”.

Når det omhandler smykker, så hænger det i høj grad sammen. Men der hvor det stadig kan være svært at skelne, det er det spænd der er i smykkers pris, alt efter om det f.eks. er dårlig kvalitet, middel eller høj, i harmoni med om det er billige smykker, middelklasse smykker eller dyre smykker.

Det du skal huske på når du handler smykker er, at nogen vil formentlig altid kunne gøre det billigere end andre og samtidig er der altid nogen der tjener flere penge end andre på smykker – selvom så smykkerne er ens.

Så hvad er billige smykker? Hvordan kan vi vurdere hvad billige smykker er?

Sådan kan du blive bedre til at vurdere billige smykker:

  1. Hvad er det for en virksomhed du køber fra?
    Hvis du køber fra en fysisk og velkendt butik som har været der i årtier og hvor den fysiske butik måske har en rigtig god placering i en større by, så kan du godt forvente at fortjenesten på et smykke er højt. Spørg dig selv om hvilke udgifter butikken har. Er der mange ansatte, er der ansat specialister inden for nicheområder eller lignende? Hvis der er flere ansatte og en dyr husleje, så skal smykkerne også koste noget for at butikken kan have sin berettigelse.

    Er det derimod en virksomhed der ikke har dyre lokaler der skal tjenes hjem, flere ansatte med høje lønninger mm. så er priserne typisk i den anden ende, selvom det er af præcis samme kvalitet som en fysisk såvel en online smykkevirksomhed sælger. Derfor kan du finde de billige smykker til en god kvalitet online i dette tilfælde.
  • Hvilket materiale er smykket lavet af? Billige smykker er lavet af billigt materiale. Her er det typisk smykker der enten er lavet af, eller består af rigtig meget nikkel. Nikkel er et af de mest billige materialer der findes når det kommer til at lave smykker og forhåbentligt bliver det engang forbudt at lave og sælge smykker indeholdende nikkel. Billige smykker der indeholder nikkel, er der rigtig mange mennesker der ikke kan tåle. Ud over at det giver en allergisk reaktion hos rigtig mange mennesker, så har det også en suverænt dårlig holdbarhed, eftersom smykket typisk bliver grønlig og som smitter af på din hud også.
  • Hvem taler du med?
    Du bør også overveje hvem du taler med når det kommer til smykker. Vi mennesker påvirker hinanden når vi taler om emner og hvis du taler om smykker med en der typisk kun går med guldsmykker hvor der er en høj karat i, så kan du være sikker på at de smykker den pågældende person opfatter som billig, er faktisk fortsat rigtig gode smykker og som du selv også vil betegne som god kvalitet. Derfor er det vigtigt at gøre nogle tanker omkring hvem der påvirker vores vurdering af enkelte smykker og om hvorvidt de er billige eller ej.

Vi håber du blev en anelse klogere på hvad billige smykker er, kan være og at du føler du har fået nogle redskaber til bedre at kunne tage stilling og vurdere om hvorvidt enkelte smykker er billige eller ej.